23 кучета са осиновени от приюта за бездомни животни в с. Шемшево от началото на годината

2259
23 кучета са осиновени от приюта за бездомни животни в с. Шемшево от началото на годината
Снимка: ARS

23 кучета са осиновени от Приюта за бездомни животни в с. Шемшево от началото на годината. Това каза за Радио „Фокус” – Велико Търново управителят на Приюта за бездомни животни д-р Глория Христовa.

Тя обясни, че от откриването на приюта през лятото на 2015 година през него са минали близо 170 кучета, които са заведени по досиета. Д-р Христова допълни, че миналата година са осиновени 62 кучета.

10 причини да осиновим куче с цвят "БЕЗДОМЕН"

1. Цвят "бездомен" ....дори самото име подсказва, че безпородните кучета с кафяв цвят имат нелека съдба. Шансът им да намерят дом е мно...

„Тази година има много по-малко желаещи да осиновят, но такъв е сезонът. Като цяло най-много се търсят по-дребни и средни кучета, за да могат да ги отглеждат в апартаменти и по-малки пространства. Повечето хора искат да ги вземат от малки, за да могат по-лесно те да свикнат с новите си стопани. Има и семейства, които идват по-често, за да могат децата им свикнат с кученцата. Има и такива, които си търсят кучета-пазачи”, обясни д-р Христова.

Тя допълни, че наскоро са имали няколко кучета, които са били доведени от техните собственици, тъй като не могат да се грижат за тях. „Те най-бързо си намират дом, защото са добри, социализирани и са свикнали да живеят с хора”, каза още управителят на приюта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com