Българите осиновяват все повече деца с увреждания

44434
Българите осиновяват все повече деца с увреждания
Снимка: БГНЕС

Тридесет деца от Дома за медико- социални грижи в Дебелец са намерили дом и семейство през миналата година, съобщи директорът д-р Анелия Георгиева, пред  Дарик. Седем от тях са настанени при чужденци. Девет малчугани са се сдобили с приемни родители.

Напоследък се появява нова тенденция- често родните осиновители приемат деца със здравословни проблеми и хронични заболявания. „Това говори много добре за българина", коментира д-р Георгиева.

Гневно писмо до мъжете, чиито жени не работят, а гледат децата

Много хора си мислят, че майка на "пълен работен ден" е най-благодатната работа на света. Цял ден у дома, разходки с детето навън и ник...

139 момичета и момчета на възраст между 0 и 3 години са преминали през дома. 24 от тях са настанени в социалната институция, а други 26 са ползвали услугите на Дневния център към дома, който се намира във Велико Търново. Трима малчугани са върнати на биологичните им родители, а двама са настанени в домовете на близки и роднини.

2014 година мина без сериозни инциденти. Няма починали деца, показва отчетът на социалната институция. Радост за персонала са срещите с вече порасналите деца. Напоследък все повече български осиновители посещават Дома в Дебелец с трогателна идея. „Българските и международните семейства показват на децата си стаите им, леглата им, позволяват им да си поиграят с останалите малчугани", добави д-р Анелия Георгиева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com