До Коледа ще има официално обвинение срещу стрелеца от Лясковец

14117
До Коледа ще има официално обвинение срещу стрелеца от Лясковец
Снимка: БГНЕС

Обвинението срещу Петко Савов Петков, който се сдоби с мрачна слава като "Убиеца от Лясковец", ще бъде внесено в съда до Коледа. Това съобщи прокурор Цветан Маринов.

Очаква се той да бъде подведен под отговорност и за стрелбата срещу останалите трима служители от СОБТ, както и за незаконно притежание на оръжие.

Оставиха в ареста стрелеца от Лясковец

Великотърновският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка "задържане под стража" на стрелеца от Лясковец, който на 14 март та...

Разследването срещу 53-годишния мъж от Лясковец, който през март застреля баретата Емил Шарков и рани още трима командоси, върви към приключване. Той и защитниците му са призовани в следствието в Търново в понеделник, 1 декември, за да бъдат прецизирани обвиненията срещу него. Досега Петко бе обвинен само за умишлено убийство на полицай, пише "24 часа".

Петко, който също бе ранен при кървавата престрелка и едва оцеля, се намира в затвора в Ловеч. В писмо до местния вестник “Борба” Петко предлага майка си Стефанка Савова за жена на годината. “Аз, стрелецът от Лясковец, ви моля да обявите майка ми за жена на годината. Героиня и боркиня на XXI век”, реди убиецът от килията.

Той обявява за пореден път, че бил човек на честта и точността, вярвал в Бога. Припомня, че за 4 г. е написал 100 жалби за тормоз. Вместо да му обърнат внимание, накрая му пратили 30 барети, които изстреляли над 500 патрона срещу него и старата му майка. Петко обявява майка си за герой и я поздравява за 77-годишния ѝ рожден ден, който бил скоро.

“Майка ми е работила 37 г. и получава 200 лв. пенсия. Сега студува и мизерства заради съсипания си от корумпирани прокурори и полицаи живот, които нямат съвест”, пише Петко.

Адвокат: Защо касата с оръжията на Петко е разбита, а не отключена?

Прочулият се като Петко от Лясковец Петко Савов не е застрелял командоса Емил Шарков. Тази версия застъпи адвокатът на майката на Петко...

Преди дни стана ясно, че съдът в Страсбург е приел жалбите на убиеца и майка му срещу МВР за прекомерна употреба на сила при акцията по задържането. По тях вече са образувани дела.

През септември в районния съд в Горна Оряховица се разгледа дело за обезпечаване на доказателства по искане на Стефанка и бъдещ иск срещу МВР за потрошеното и надупчено от куршуми жилище. Вещи лица оцениха повредите на около 4000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com