Жители на Велико Търново готвят гражданско неподчинение

15906
Жители на Велико Търново готвят гражданско неподчинение

Жителите на квартал "Асенов" във Велико Търново са готови да обявят гражданско неподчинение, за да накарат общината и държавата да решат техните проблеми.

Най-старият квартал във Велико Търново е разположен в подножието на крепостите "Царевец" и "Трапезица" и е най-посещаваното от туристи място в старана българска столица заради запазените средновековни улици, предаде БНР.

577 хил. лв. за ремонт на пътищата във Велико Търново догодина

577 хил. лв. са предвидени за ремонт за общинските пътища в община Велико Търново в бюджета за следващата година. Това стана ясно по вр...

Нашите улици обаче са в дупки, от "Трапезица" падат скали в дворовете на къщите, а тирове се движат по тесните улички и пропукват фасадите, каза Божидар Блажев. Минават тирове, които са по 40 тона, всичко се клати, а специално моята къща, три пъти досега се забиват тирове в нея, допълни той.

В квартала река Янтра често наводнява десетки имоти, защото рисков участък от коритото не е почистен, заяви Симеон Николов, чиято къща е на брега.

"На всеки един малко по-сериозен дъжд заставаме на нокти - идва ли реката, да се евакуираме ли, при положение, че с минимално количество средства и една добра координация между община и държава, този проблем може да бъде решен. Да разширят коритото на реката, за да не ставаме ние микроязовир", добави той.

Инициативен комитет има намерение да съди държавата и общината за бездействие и да обяви гражданско неподчинение заради нерешените от години проблеми на квартала с 800 жители.

Започна строителството на модерна детска площадка във Велико Търново

Започна строителството на модерна детска площадка, подходяща и за деца със специални образователни потребности в парк Марно поле, във В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново