Кметът на Велико Търново: Ще отбележим празника подобаващо

10080
Кметът на Велико Търново: Ще отбележим празника подобаващо

Велико Търново с една повече от вековна традиция има удоволствието, но и отговорността да бъде домакин на тържественото отбелязване на Деня на независимостта на България. Това каза кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Както винаги ще отбележим този празник подобаващо с програма, която ще продължи през целия ден. Освен традиционните празнични елементи – издигането на националното знаме на двореца в крепостта Царевец, голямото търновско хоро, тази година има и нови елементи. Вечерта преди емблематичния аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина” съгражданите ни и гостите на града ще имат възможността за пръв път да видят едно уникално шоу на Царевец”, обясни Панов.

Кметът поиска АМ "Хемус" да минава по-близо до Велико Търново

Нека се обединим и заедно да лобираме трасето на автомагистрала ''Хемус'' да минава по-близо до Велико Търново. За това призова по врем...

По думите му, спектакълът е подготвен и реализиран от британеца Анди Фокнър от Манчестър, който е впечатлен и влюбен във Велико Търново и е пожелал да направи 106-годишнината от Независимостта на България по-впечатляваща и запомняща се с помощта на съвременни технологии.

„Използвам случая да благодаря на нашите търновски съграждани, които през 1998 г. се събират и възстановяват честванията на Деня на независимостта и оттогава това започва да бъде една добра традиция, както за великотърновци, така и за всички българи”, допълни Панов.

Той посочи още, че по традиция, както на този, така и на други празници във Велико

Търново, градът едва успява да побере всичките си гости от страната и целия свят.

Замразяват ДКС във Велико Търново заради балет на лед

За първи път в историята на Велико Търново Дворецът на културата и спорта (ДКС) „Васил Левски" ще бъде замразен. Целта е да се пр...

„Надяваме се, че над 50 хиляди души посещават града ни на това събитие. Официален гост на националните чествания ще бъде министър-председателят проф. Георги Близнашки, както и министрите на културата и отбраната, посланикът на САЩ, консулът на Русия и още много други високопоставени гости ще уважат празника ни през тази година”, каза още Даниел Панов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com