На 26 октомври Велико Търново ще отбележи годишнина от въстанието на Асен и Петър

12265
На 26 октомври Велико Търново ще отбележи годишнина от въстанието на Асен и Петър

829-годишнина от въстанието на Петър и Асен ще бъде отбелязана във Велико Търново на 26 октомври, съобщиха от пресцентъра на общината.

26 октомври е Димитров ден и Денят на строителите. Отбелязването на годишнината ще започне с празнична Света литургия в църквата „Успение Богородично” от 09.00 часа, след която от 11.00 часа ще се състои Литийно шествие с иконата на Св. Димитър до църквата „Св. Димитър Солунски”. Тук квартет за църковно-славянски песнопения към катедрална църква „Рождество Богородично“ - „Ангелски гласове“ ще направи изпълнения, след което кметът на Велико Търново Даниел Паново ще произнесе реч.

Заради обявения "оранжев код" реките във Велико Търново са под наблюдение

Във връзка с обявения „оранжев код” и очакваните обилни валежи кметът на Община Велико Търново Даниел Панов разпореди кмето...

Слово по случай Деня на строителя ще произнесе и председателят на Областното представителство на Камарата на строителите в България – Велико Търново инж. Любомир Шербетов.

Благодарствен молебен ще бъде отслужен от протойерей Иван Пенков. След това ще бъде осветен курбан за здраве и във връзка с Димитровден – Ден на строителя, предоставен от Областното представителство на Камарата на строителите в България – Велико Търново. Фолклорната програма ще бъде представена от ПФА „Искра“ – град Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново