Няколко души се проверяват за съпричастност към убийството на Вероника

17297
Няколко души се проверяват за съпричастност към убийството на Вероника

Единственото, което мога да кажа е, че към момента се проверяват няколко лица за съпричастност към убийството във Велико Търново. Това каза зам.-главният секретар на МВР Георги Костов.

Костов добави, че след като проверката приключи ще има официално съобщение. "Към този момент запазваме пълно мълчание по случая. Към момента, такова е и становището на колегите от прокуратурата – въздържаме се от всякакъв коментар относно естеството на провежданите оперативно – издирвателни мероприятия oт колегите от Областна дирекция Велико Търново и колегите от Главна дирекция Национална полиция", заяви Костов.

Засилват полицейското присъствие в района на убийството на Вероника

Постигнато е споразумение за засилено полицейско присъствие в района, където бе убита Вероника. Директорът на ОД на МВР потвърди, че ще...

"Уверявам ви, че всички необходими оперативно – издирвателни мероприятия в момента се провеждат", заяви той.

На въпрос дали някой му е предлагал да стане главен секретар на МВР, Костов отговори: "Към момента с мен такива разговори никой не е провеждал".

Припомняме, че днес Апелативната прокуратура във Велико Търново взе на специален надзор делото за убийството на Вероника Здравкова. Образуваното на 3 март досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на студентката Вероника Здравкова от Никопол, е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново. Наказателното производство се води по чл. 115 от НК.

Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването за смъртта на 23-годишната Вероника. След извършената аутопсия стана ясно, че не е упражнено сексуално насилие върху студентката, която в понеделник беше открита мъртва във водите на река Янтра. Вчера жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.

Делото за убийството на Вероника минава под специален надзор

Апелативната прокуратура във Велико Търново взе на специален надзор делото за убийството на студентката Вероника Здравкова. Образувано...

Според неофициална информация 23-годишната Вероника е получила месечната си заплата в деня, в който изчезва. След намиране на тялото ѝ, полицията е установила, че липсват документите, парите и телефонът на момичето. Жители на Велико Търново вече започнаха подписка, с която ще настояват районът, откъдето е минавала младата студентка да бъде осветен и оборудван с камери за видеонаблюдение. Хората искат в тъмната част от денонощието да има полицейски патрул или общински патрул в района.

Една от версиите, по които работят полицаите, е, че в убийството на младото момиче е замесен и бившият ѝ приятел. Има версия и за мъж с черен автомобил, който обикалял в района на убийството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com