Правителството закрива колеж към Стопанската академия

8214
Правителството закрива колеж към Стопанската академия

Правителството прие постановление за закриване на Колежа по икономика и управление (КИУ) в структурата на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Предложението за това е на Академичния съвет на висшето училище.

Поради констатирано несъответствие с разпоредби на Закона за висшето образование, през последните години Стопанската академия постепенно ограничава броя на приеманите студенти на образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър по…“. Последният прием на студенти в КИУ е през учебната 2009/10 г. през следващите години обучението в колежа се организира само за приетите преди това студенти.

До 4 години в образованието ще се търсят 150 000 висшисти

След 4 години сферата на образованието ще изпитва най-остра нужда от служители. В просветата ще има 135 217 свободни места за хора ...

Преподавателите от катедрите на колежа са пренасочени към съответните факултети, а на студентите е предложено да продължат обучението си по същата или сходна специалност във факултет на ОКС „бакалавър“ или да се дипломират на образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър по…“, за която са приети. Към момента в колежа не се извършва обучение и няма студенти, на които предстои дипломиране.

Със закриването на КИУ в структурата на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ висшето училище ще бъде приведено в съответствие с изискванията на Закона за висшето образование.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com