София и Търново не си дават болниците, искат среща с Москов

7562
София и Търново не си дават болниците, искат среща с Москов
Снимка: Thinkstock

Столичните общинари искат среща със здравния министър д-р Петър Москов заради реформата, която предвижда 3 общински лечебни заведения да се влеят в държавни болници. Това стана ясно на сесията на СОС.

Според плановете на министерството общинските онкоболница, Центърът за психично здраве и Центърът за кожно-венерически заболявания ще се ликвидират и влеят в държавни болници. Общината е инвестирала в тях, освен това при сливане ще трябва да връща пари на Брюксел.

Красимир Ангарски оглави мегаадминистрацията на 9-те столични болници

Доц. Красимир Ангарски оглави мегаадминистрацията на деветте столични болници в карето около Медицинска академия в София, предаде БГН...

Само в онкоболницата приключи европроект за ремонт и апаратура за 5,6 млн. лева, а по договор в следващите 5 г. собствеността на болницата не трябва да се променя.

Групата на БСП предложи СОС да приеме декларация срещу реформата, но не получи подкрепа. От ГЕРБ обясниха, че такава е трябвало да бъде обсъдена първо на председателски съвет, пише "24 часа".

Същата декларация, но за закриването на диспансери в Търново опита да прокара групата на БСП. И там документът не събра подкрепа. Кметът на Търново Даниел Панов обаче също е поискал среща с Москов. Според него сливането на болници не е уредено законово

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com