Търновци искат камери и полицейски патрули след смъртта на Вероника

21116
Търновци искат камери и полицейски патрули след смъртта на Вероника
Снимка: БНР

В знак на съпричастност със смъртта на Вероника стотици жители на Велико Търново се събраха пред паметника "Майка България".

Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването за смъртта на Вероника Здравкова във Велико Търново, предаде БГНЕС.

След извършената аутопсия стана ясно, че не е упражнено сексуално насилие върху 23-годишната студентка, която вчера беше открита мъртва във водите на река Янтра.

Тази вечер жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.

Според неофициална информация 23-годишната Вероника е получила месечната си заплата в деня, в който изчезва. След намиране на тялото й, полицията е установила, че липсват документите, парите и телефона на момичето.

От днес жители на Велико Търново започнаха подписка, с която ще настояват районът, откъдето е минавала младата студентка, да бъде осветен и оборудван с камери за видеонаблюдение. Хората искат още в тъмната част от денонощието да има полицейски патрул или общински патрул в района.

Събирането на подписи се превърна в митинг, на който беше издигнато и искането у нас да бъде възстановено смъртното наказание за извършените с особена жестокост убийства.

Подписката, която беше събирана само тази вечер, ще бъде внесена в общинския съвет във Велико Търново.

Преподаватели и колеги на Вероника разказват, че тя е била изключително добронамерена и скромна. Когато я видели за последно, студентката била спокойна и нямало нищо подозрително.

Разследващите полицаи продължават да работят по няколко версии за убийството на 23-годишната Вероника. Една от тях е, че е замесен и бившият й приятел. Има версия и за мъж с черен автомобил, който обикалял в района на убийството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com