Учение в условията на земетресение бе проиграно в Стражица

3685
Учение в условията на земетресение бе проиграно в Стражица

Общинско учение за проиграване на Общински план за защита при бедствия в част „Земетресение” се проведе в Стражица, съобщиха от ОД на МВР. Целта беше да се провери готовността на изпълнителната власт, единната спасителна система и населението при осигуряване на необходимата защита при земетресение, посочва Topnovini.bg.

Участие в учението взеха кметът и заместник-кметът на община Стражица, Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, доброволно формирование от Общински доброволен отряд, служители от РС ПБЗН, РУ – Стражица, ЦСМП – Стражица, аварийни групи на „Енерго Про”, ВИК и производствено предприятие в града.

В Стражица откриха медицински център по проект на Световната банка

Центърът за ранна интервенция по проекта „Услуги за социално включване на уязвими деца от Община Стражица” бе официално отк...

Инициативата се проведе под наблюдението на директора на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, директора на РД „ПБЗН” комисар Красимир Кръстев, началника на РС „ПБЗН” – В. Търново гл. инсп. Пламен Иванов, началникът на Военно окръжие – В. Търново капитан II ранг Светолслав Попов и др.

Учението започна в 08,10 ч. Чрез системата за оповестяване бе съобщено, че на 16 септември 2015 г. в 08,10 ч. е регистрирано земетресение с магнитут 4,5 по скалата на Рихтер, с епицентър в района на с. Асеново.

В следствие на това са разрушени две сгради в гр. Стражица, а други 19 са повредени. В с. Асеново са разрушени 3 сгради, повредени са 23 и в с. Мирово е разрушена една сграда и са повредени 3.

В резултат на труса в производствено предприятие в гр. Стражица е възникнал пожар, в сградата на общината има двама души, които не могат да излязат, заради блокиран изход, а други двама са пострадали от съборена мазилка и паднало обзавеждане и имат нужда от долекарска помощ. Без електрозахранване и вода са гр. Стражица, и с. Асеново.

В 09,00 ч. всички представители на институции, участващи в щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия се събраха на съвещание в сградата на Общината.

Учение е причина за засиленото полицейско присъствие в София

Учение на Министерството на вътрешните работи се провежда днес в София. Това е причината за засиленото полицейско присъствие в центъра ...

Изслушани бяха докладите на членовете от щаба. Изготвена беше заповед за въвеждане на плана за защита при бедствия. В 10,30 ч. беше задействана пожароизвестителната система на сградата на Общината и стартира евакуацията на работещите и гражданите, останали в сградата.

Районът около общинска администрация беше отцепен от служители на РУ – Стражица, за да може да се осигури маршрута на пожарния автомобил и линейката. Доброволци от Общински доброволен отряд изведоха пострадалите граждани, останали в сградата на общината. След, което им бе оказана долекарска помощ от екип на ЦСМП.

Чрез автомеханична стълба служители на РС ПБЗН изведоха двамата блокирани служители от втория етаж на сградата. Междувременно екипи на пожарната гаси пожар, възникнал в гориста местност зад сградата на общината.

 

 

Пожарна и "Бърза помощ" спасиха 82 души на Летище София в учение

На Летище София днес се проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност. Под ръководството на Аварийния щаб започна спасите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com