Уникално 3D шоу "Величието на Асеневци" в Търново на 22 март

75285
Уникално 3D шоу "Величието на Асеневци" в Търново на 22 март
Снимка: БГНЕС

Ново 3D шоу ще е голямата атракция на празника на Велико Търново – 22 март. Спектакълът е специално изготвен и е първото събитие по повод 830-годишнина от въстанието на Асен и Петър и възстановяването на Българската държава. Шоуто носи името „Величието на Асеневци", съобщиха от общината.

Ще бъде изготвена специална нова анимация – пресъздаваща величави моменти от историята на династията на Асеневци, както и от българската история. Пред погледите на гражданите ще оживее средновековния град. Сградите ще се издигнат върху релефа, който се вижда днес.

В Търново искат оставки заради убийството на Вероника

Около петдесет граждани протестираха във Велико Търново и поискаха оставката на директора на областната полиция Илиян Личев. Мотивът е,...

Ще бъдат представени коронация на български цар, битки, водни и огнени стихии. В спектакълът ще бъдат показани всички царе от династията на Асеневци. Специално се подготвя и нова музика, част от която е изцяло авторска. Шоуто няма да бъде разделено в две различни части, както предходния – първо лазерно шоу, а след това 3D анимация, а всичко ще е обединено в един общ спектакъл, включително и фойерверките. Продължителността му е около 20 минути.

Създателите на 3D мапинг шоуто организират конкурс за видео и фото заснемане на спектакъла. Предвидени са парични награди в двете категории. За най-добро видео първата награда е 300 лева, втората – 200, а третата – 100 лева, а за най-добра фотоснимка – първата награда е 200 лева, втората – 100 лева, а третата – 50 лева. Регистрацията за участие ще става чрез изпращане на празен имейл, след което участникът ще получи всички условия и правила на конкурса. Едно от условията на конкурса предвижда участниците да дадат своето съгласие представените от тях видео и фото материали да бъдат използвани за реклама на Община Велико Търново.

Подготовката и техническите проби на спектакъла „Величието на Асеневци" стартират още на 19 март, а на 22 март той ще бъде излъчен няколко пъти – от 20.00 и 21.00 часа.

Вероятно шоуто ще бъде излъчено освен на 22 март и на 22 септември, както и на 26 октомври, когато е кулминацията на честванията на 830-годишнина от въстанието на Асеневци.

Отговорно лице призна, че МВР носи вина за убийството на Вероника

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова - Илиян Здравков, е трябвало да бъде в затвора по времето, по което е извършил ужа...

Новият спектакъл не е по-скъп от предходния. На 90% разходите по него са поети от спонсори. Спектакълът е изработен от екип от над 65 човека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново