Валери Симеонов с остро изказване заради кандидат за кмет на Велико Търново

7778
Валери Симеонов с остро изказване заради кандидат за кмет на Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Категорично не подкрепям кандидатурата на Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” съпредседателят на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и председател на НФСБ Валери Симеонов във връзка с издигането на проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Легкоступ беше представен като кандидатура на Патриотите.

„Информацията не отговаря на истината. Не е коректно изнесена или представена защото НФСБ е по-голямата партия в Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и няма решение за подкрепа на Пламен Легкоступ. Най-вероятно е решение само на ВМРО. Аз не съм информиран и като съпредседател на „Патриотичния фронт – НСФБ и ВМРО” нямам никаква представа за това”, заяви Симеонов. Той подчерта, че нито познава Пламен Легкоступ, нито някой го е представил. 

Томислав Дончев отговоря за организацията на местните избори и референдума

Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря за организационно-техническата подготовка на местните избори и на националния референдум, съо...

Трябва да питате този, който изнася информацията. Доколкото ми е известно, това е доц. Милен Михов. Трябва към него да се обърнете как така си позволява да прави изявления от името на Патриотичния фронт, допълни Симеонов. Той подчертаобясни, че ПФ има коалиционно споразумение и председатели, има политически съвет и не може да разбере какъв е доц. Милен Михов, за да прави изявления от името на коалицията.

„В случая, специално с кандидатурата за кмет на Велико Търново, лично аз ще предложа на политическия съвет на НФСБ да не я подкрепя. Смятам, че тя е несъвместима с идеите и принципите на Националния фронт за спасение на България. Пламен Легкоступ 5 години преди да реши да бъде патриот и да се кандидатира за кмет на Велико Търново, е бил на пищна церемония в Москва на чисто русофилско мероприятие, на което му е присъдено звание „атаман-полковник”, което говори за една русофилска насоченост”, уточни Симеонов. Той бе категоричен, че не може да види как един човек е едновременно и русофил, и български националист. „В тази връзка лично аз ще настоявам политическият съвет да не подкрепя тази кандидатура”, каза още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com