Засилват полицейското присъствие в района на убийството на Вероника

15048
Засилват полицейското присъствие в района на убийството на Вероника
Снимка: Actualno.com

Постигнато е споразумение за засилено полицейско присъствие в района, където бе убита Вероника. Директорът на ОД на МВР потвърди, че ще има полицейски патрул, който да наблюдава участъка. Информацията съобщи областният управител професор Пенчо Пенчев.

На въпрос във връзка със законността на бараките, обитавани от роми, в района, стана ясно, че все още няма информация на чия земя живеят те. Пенчев допълни: "Показаха ни регистрация, твърдят, че са там от 91-ва година, аз започвам проверка на собствеността на имота, на който са построили бараките си".

Делото за убийството на Вероника минава под специален надзор

Апелативната прокуратура във Велико Търново взе на специален надзор делото за убийството на студентката Вероника Здравкова. Образувано...

Областният управител изказа своите искрени съболезнование на семейството и близките на Вероника Здравкова. "Познавах я лично, в продължение на 5 години тя беше моя студентка. Мога да кажа, че беше едно от свестните деца", каза още проф. Пенчев.

Взето е решение за за изграждане на осветление между жп гарата и Южен пътен възел. "Още днес, по най-бързия начин, давам съгласието да се мине през държавен имот и да се постави осветление", обясни областният управител.Той помоли всички да пазят осветлението, защото "когато се направи такова, то често бива разрушено".

"Изключително трудно е да се набави видеонаблюдение към момента”, обясни областният управител. По време на направения обход на място, съвместно с представители на ж.п. управление Горна Оряховица и Национална компания „Железопътна инфраструктура, вече е изготвен конкретен план, за да може в спешен порядък да започне изграждането на кабелна мрежа за поставяне на осветителните тела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново