Летище Горна Оряховица вече има концесионер

5187
Летище Горна Оряховица вече има концесионер

Консорциум "Гражданско летище Горна Оряховица" е определен за концесионер на летище Горна Оряховица, става ясно от проекта за решение на Министерския съвет, адресиран до кмета на общината инж.Добромир Добрев и до всички заинтересовани страни.

Определеният концесионер е бил единственият участник в процедурата за предоставяне на концесия, информират от местната администрация. Предстои проектът за решение да бъде гласуван на заседание на Министерски съвет, съобщава "24 часа".

Горя къща в Горна Оряховица, няма пострадали

Инцидентът се разиграл на на 28-октомври в 10.00 часа. Сигналът е подаден на спешния телефон 112. Запалил се е комин в къща на ул. "Въч...

Определен е двумесечен срок от влизане в сила на решението за сключване на концесионния договор.

Срокът за концесията е 35 години. Концесионерът има гратисен период от влизането в сила на концесионния договор до изтичане на 48 месеца, през които не дължи концесионно плащане. След изтичане на гратисния период концесионерът ще извършва годишно концесионно плащане, в размер на по-голямата от следните две суми: 10 на сто от общия размер на нетните приходи от всички дейности за текущата година, които са свързани с ползването на Обекта на концесия и дължимия ДДС върху сумата, или 70 000 лв. без ДДС, коригирана с приложимия за съответния период инфлационен индекс, съгласно концесионния договор.

Инвестициите, които концесионерът ще извърши за срока на концесията са в размер на 32 100 000 лева, в това число 22 400 000 лева за първите 4 години от срока на концесията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com