Призоваха ученици като свидетели по случая със стрелеца в Лясковец

2376
Призоваха ученици като свидетели по случая със стрелеца в Лясковец
Снимка: БГНЕС

11 ученици са призовани като свидетели по делото срещу 54-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков. Децата са на различна възраст от СОУ "Максим Райкович", информира "Дарик нюз".

Процесът срещу Петков продължава на 29 септември в Окръжния съд във Велико Търново, който ще заседава четири дни по казуса. В съдебната зала ще дават показания деца, за които обвиняемият твърди, че са извършвали посегателства върху дома му като чупили с камъни прозорците на жилището му. Учениците пък се оплакваха, че Петков крещял срещу тях от терасата си, като ги заплашвал и ги целел с буркани.

Майката на Петко от Лясковец: Не ставаше въпрос за пушки, щях аз да ги дам

Чупене на стъкла, няколко ранени полицаи, убита барета – това е кратката равносметка на драмата от Лясковец, която се разигра пре...

Децата ще бъдат разпитвани по искане на тримата защитници на стрелеца в присъствието на училищен психолог, на педагог и родителите им. Целта е да се направи психологическа характеристика на Петков и да се изясни дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците и дали те са се страхували от него.

Петко Петков е обвиняем за смъртта на 40-годишния командос Емил Шарков и опит да умъртви още петима други спецполицаи, както и за незаконно притежание на оръжие. Кървавата драма се разигра на 14 март 2014 г. в Лясковец, след като отряд барети атакува жилището на Петков, а той откри огън по тях.

Последното заседание по делото бе на 22 юни. Тогава бе показан щит със следи от кръв по него, за който се твърди, че е на убития командос.

Майката на Шарков Ваня Рибчева и нейната адвокатка изразиха съмнения, че защитното пособие е на спецполицая. Заради това съдът разпореди да бъде извършена експертиза, която да установи дали кръвта по щита е на Шарков.

Делото срещу стрелеца от Лясковец започна с минишоу

При засилени мерки за сигурност започна процесът срещу 54-годишния Петко Петков от Лясковец. Преди година той застреля спецполицая Емил...

Резултатите от анализите трябва да бъдат огласени по време на делото следващата седмица. Очаква се тогава да са пледоариите и процесът да приключи с присъда на първа инстанция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com