Речните корита трябва да се почистят, констатира очевидното кметът на Велико Търново

17024
Речните корита трябва да се почистят, констатира очевидното кметът на Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Най-сериозният проблем след проливните дъждове са затлачените корита на реките в област Велико Търново, които трябва спешно да се почистват, за да не се стигне до нови наводнения. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио "Фокус“ кметът на града Даниел Панов.

Той допълни, че има сериозни щети по инфраструктурата за милиони левове, разрушени са два основни моста, активирали са се и свлачища. След наводненията остава проблемът с речните корита, които са затлачени с дървен материал от свлачищата и от придошлите води и това действително е много сериозен проблем, който трябва спешно да бъде разрешен, категоричен беше кметът Панов. Според него е необходима техника и хора, които да започнат да почистват коритата, за да не се стигне до нови наводнения.

Според Кутев коритата на реките трябва да станат републиканска отговорност

Бедствието е бедствие и за съжаление, то се случва неочаквано и драматично. Това, което трябва да се промени, според мен, е да се подоб...

Кметът уточни, че има два основни моста, които са засегнати и са за ремонт. Това са мостът на „Дълга лъка“ и на кв. „Света гора“, като има и други мостови съоръжения по отделни населени места в областта на Килифарево, които също трябва да се укрепят. Засегната е инфраструктурата, крайречните зони на реките също трябва да се укрепят, където са издълбани пътищата от водната стихия, допълни Панов. Той каза още, че в момента комисиите описват щетите в домовете на пострадалите, които са над 170 домакинства. 

Великотърновският кмет благодари на всички доброволци и дарители, които помагат на пострадалите. Все още са необходими трайни пакетирани храни, а не толкова дрехи и обувки, каза още кметът Панов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com